Menu

De Grote Uitdaging!

“Wáárom willen jullie fitgirl worden, jullie zijn toch hartstikke slank?” Dat is de vraag die wij ieder uur naar ons hoofd geslingerd krijgen. Dat is maar goed ook, want dat dwingt ons om hier zelf ook nog eens goed over na te denken. Want waarom willen we eigenlijk fitgirl worden? In ieder geval niet om af te vallen, niet om vet te verliezen, niet om keihard (droog) te worden, maar waarom dan wel?

Het begon als een grapje in Thailand, waar we een mega crappy buitengym zagen en op het idee kwamen om onszelf terug in Nederland uit te dagen om fit te worden in de gloednieuwe sportschool van Naci: NCFit. Maar veel verder dan ‘gewoon beginnen met fit worden’ kwamen we niet.

Tijd om onszelf dus eens goed onder de loep te nemen. Na een lang gesprek blijken onze drijfveren om fitgirl te worden behoorlijk van elkaar af te wijken. Logisch, want ons startpunt wijkt ook enorm af. Waar Lynn al haar hele leven gemiddeld drie keer in de wéék sport (van rolschaatsen tot voetbal tot circuittraining en hardlopen) sport Britt gemiddeld drie keer in haar hele léven.

Voor Lynn is het dus niet de vraag of ze de vijf keer per week volhoudt, maar wel wat het met haar lichaam doet. Hoe sterk ze kan worden in twaalf weken als ze zich volledig focust op één sport: krachttraining. En voelt ze zich dan ook echt fitter? Voor Britt is de uitdaging veel meer mentaal: kan je van niet sporten, naar vijf (!) keer in de week sporten én ga je er dan uiteindelijk van houden? Of zelfs verslaafd aan raken? Let’s hope so!
Daarbij komt nog ons aangepaste eetpatroon, genaamd ‘Resize’. Dat betekent zes keer per dag eten om nog beter resultaat te boeken en te groeien. Ja, wij zitten al helemaal in het fitnessjargon, dat hebben we ons alvast eigen gemaakt. Je zou bijna zeggen: een goed begin is het halve werk, maar in dit geval is dat wellicht wat optimistisch, gezien we nog niet zijn begonnen en drie maanden gaan afzien…

We hebben dus allebei andere redenen om fitgirl te worden en we verwachten dat het voor de één wat makkelijk gaat dan voor de ander. Hoewel… het afgelopen half jaar konden we spreken van ‘cheatmonths’ in plaats van cheatdays. Zelfs die ene dag circuittraining kregen we wegens drukte niet voor elkaar (er is altijd wel een excuus om niet te gaan toch? ;)). Zouden we dan toch allebei bij nul beginnen nu? HOE zwaar wordt dit en WAT hebben we onszelf aangedaan?