Menu

MasterMilo

Emile Luijben ofwel Mastermilo82 is één van de grootste vloggers van Nederland. Met ruim 600.000 volgers, laat hij vloggers als Monica Geuze en Anna Nooshin achter zich. Hij is dus een serious player in the game, maar zelf vindt hij die aantallen niet zo belangrijk. Het gaat hem vooral om doen wat hij leuk vindt: sleutelen aan auto’s, tanks, fietsen. Eigenlijk is geen enkel voertuig veilig bij hem en zijn team.

Samen met collega Dirk en cameraman Bas post hij iedere dag vlogs van zijn werkplaats en wekelijks een MasterMilo vlog. Wij vroegen hem hoe het is om van je hobby je beroep te maken, maar zijn vooral benieuwd hoe hij omgaat met de druk om bijna iedere dag een leuke video te maken. En, als hij moest kiezen: monteur of YouTuber, wat kiest hij dan?

* * *

De wereld van vandaag bestaat uit mooie plaatjes. Mooie plaatjes op Instagram, op Facebook, op YouTube, op posters, magazines. We worden continu blootgesteld aan de ideale wereld. Aan succes en schoonheid. Van anderen.

​​​​​​​Nog nooit zijn er zoveel jongeren met een burn-out geweest als nu. Nog nooit zoveel zelfmoorden onder jongeren. Nog nooit zoveel depressies. Terwijl we alles hebben wat we willen, alles kunnen bereiken wat we willen, als we de wereld mogen geloven. Beroemd worden. Succesvol zijn. Veel geld hebben. Want dat maakt gelukkig. Toch?

In #NoFilter volgen we bekende Brabantse jongeren die succesvol zijn of lijken. We onderzoeken de mens achter het plaatje. Van ideaal, naar realistisch. Eerlijkheid naar onze generatie, in de hoop die lat naar benéden te krijgen.