Menu

Blog 1: Britt & Lynn goes international

Vandaag is het dan zover… Britt & Lynn goes international!

Al jaren deelden we de droom om prachtige filmlocaties in de Verenigde Staten te bekijken en nu gaat het dan eindelijk gebeuren, onze droom wordt werkelijkheid!

Een maand lang reizen we door drie verschillende staten in de United States. We beginnen in de grootste appel ter wereld: New York! Dat wordt onze ogen uitkijken op Times Square, staan met onze rokken op het rooster waar Marilyn Monroe gestaan heeft, huilen op het Empire State Building waar Chuck Bass zijn Blair ten huwelijk vroeg, (Gossip Girl) eten in de kiosk van Breakfast at Tiffany’s, dansen in de bar van Coyote Ugly, de Brooklyn Bridge bewandelen (en elkaar dan halverwege treffen zoals Steve en Miranda, SATC), eten bij Serendipity (When Harry met Sally), huppelen in Central Park (daar kunnen we honderden films opnoemen, zoals Home Alone 2 waar Kevin de duiven voert) etc. etc.

Na vier dagen ruilen we de gele taxi’s in voor een iets meer Amerikaanse bak en gaan we drie weken een roadtrip maken door Californië in een SUV waarbij we het vinkje “Extra Stoelverhoger” drie keer hebben aangeklikt .

In Los Angeles, bekijken we de Walk of Fame en maken we een tour door alle MAJOR filmstudio’s, zoals Universal Studio’s en Paramount Studio’s. Dit doen we niet alleen om inspiratie op te doen voor onze eigen films, maar we hopen hiermee natuurlijk ook voortaan alle roze vragen van Triviant correct te beantwoorden. Na een foto bij de Hollywood Hills te hebben gemaakt, cruisen wij door naar Le Grand Canyon. Hiervan hebben we nog geen idee wat ons te wachten staat, ook al hebben we hier ook al honderd films over gezien. Waarschijnlijk moet je dat National Park beleven en zelfs dan zullen we niet beseffen wat we zojuist beleefd hebben.
Als we weer bij zinnen zijn, is het tijd om weer buiten zinnen te komen in de stad waar de meeste huwelijken voltrokken worden, maar net zo snel weer zullen stranden. Hier bekijken we alle bekende casino’s, winnen we een miljoen dollar, wordt deze ons afgenomen door een bankoverval en weten we de volgende dag niet meer wat er gebeurd is.

What happens in Vegas right? Nobody probably knows.

Oke, dan tijd voor weer een beetje ontspanning. Van Vegas rijden wij door naar Sequioa National Park, waar het (op Godzilla na) oudste levende wezen ter wereld leeft: de General Sherman Tree. Onze route gaat vervolgens door naar Yosemite National Park waar we een wandeltocht van acht uur gaan doen, om in een oase van watervallen te belanden en te genieten van een van de prachtigste uitzichten ter wereld. Ook dit moet nog blijken, maar wij geloven de flyers.

Van een oase van water, belanden we in een oase van wijn en wijngaarden in Napa Valley. (Waar een van de tweeling van de Parent Trap woonde, jazeker.) Hier bezoeken we een aantal wijngaarden, gaan we met de zogenaamde “Winetrain” –ja er bestaat een Winetrain- en leren we alles over Californische wijnen, zodat wij thuis onze medemensen ook weer van fijne informatie kunnen voorzien tijdens etentjes.

Als we ons buikje vol hebben is het tijd voor een ander immens populaire stad, die nog leuker schijnt te zijn dan Los Angeles (als we de flyers mogen geloven): San Francisco, also known as “The Paris of the West”. Ze hebben hier weliswaar geen Eifeltoren, maar wel de bekende Golden Gate Bridge, wat toch een stuk praktischer bouwwerk is dan de Eifeltoren, gezien je aan de andere kant van de rivier/oceaan kan komen. In San Francisco loop je echter niet over de brug, daar fietst men, of als je echt een local bent, trotseer je de brug op rolschaatsen. Wij doen dat laatste, waarschijnlijk, puur voor de beleving.

Na San Fran is het alweer tijd voor onze laatste bestemming, waar we genieten van de zon, de zee en het strand. We komen aan in Santa Barbara. Na hier vijf dagen aan het zwembad te hebben gelegen (niet de zee, ook wij kennen JAWS, nog bedankt Spielberg) is het na vier weken tijd om weer naar huis te gaan, maar hier gaan wij nog niet over nadenken, omdat we nog moeten vertrekken. Vandaag is dus de dag, dan maken wij onze grote droom waar. 

Voor nu, on the road again!