Menu

Blog 3: The City of Angels

Het was lachen gieren brullen toen we aankwamen in Los Angeles om onze midsize SUV huurauto op te halen. "Pick the one you like ladies!" Oke! Vijf minuten later zaten we helemaal geïnstalleerd in de grootste knalrode SUV die we konden vinden. Go all the way or go home. Zelfs op het moment van schrijven zijn we niet zeker van het merk van de auto, maar hij rijdt in ieder geval goed. 

Na honderd foto's in en van de auto gemaakt te hebben ("they see us rollin'") kwamen we aan bij het Airbnb appartement voor de komende twee dagen. Midden in de Hollywood Hills. We maakten kennis met eigenaar en acteur Angel (toeval of niet in LA?) en zijn twee bakbeesten van honden, die overigens heel lief waren. Daarna was het tijd om op het strand van Santa Monica te paraderen. Bikini's aan en gaan. We bestelden een uber carpool taxi -een stuk goedkoper dan Uber in New York, daar is een yellow cab goedkoper dan Uber- en daarin hebben we het woord 'lost' nog vaker horen vallen door de chauffeur dan Alice doet in Alice in Wonderland. Ja dat wil wat zeggen. Een levensverhaal later (onze chauffeur bleek niet alleen lost in het verkeer maar ook in het leven) kwamen we aan bij de Santa Monica Pier, een van de grootste highlights van LA. Stel je even de pier van Scheveningen voor, overbevolkt, een kermis erop en het geluid van vier klassen schoolkinderen die pauze krijgen, keer twee. Toch besloten we de pier een kans te geven, het is immers een highlight en je bent toerist of je bent het niet, en zijn we gaan eten bij Bubba Gump Schrimp (die van Forest Gump ja, die bestaat dus echt). Alles wat er net over de pier geschreven stond, kan je gerust vermenigvuldigen bij Bubba Gump. 

Na dit grote succes konden we wel een glaasje champagne gebruiken vonden we, dus hebben we een rustig dakterras opgezocht en daar geproost op het goede leven. Champagne kost hier gelukkig hetzelfde als wijn en cocktails. Uitkijkend over het strand ontrafelde zich daar vervolgens een waar mysterisch drama: traumahelikopters, ambulances en brandweerauto's verzamelden zich in grote getale op het strand. Een spannend tafereel, waarvan we slechts kunnen speculeren wat er gaande was. Wij denken een 'shark-alert' en zijn nóg blijer dat we bij ieder hotel de komende weken een zwembad hebben. Geen zee voor ons meer. 

We hebben een uber terug naar de Hills genomen en zijn gaan slapen. De volgende ochtend hebben we de honden vergezeld toen zij Angel uitlieten, zodat we de buurt vast konden verkennen. Heuvel op en af, een goede work-out om de dag mee te beginnen! Nadat Angel genoeg gelopen had, heeft hij ons afgezet bij bakkerij "The Kitchen" waar hij een dag in de week werkt en waar volgens hem veel beroemdheden komen, zoals Cameron Diaz en iemand van de Jonas Brothers. Hopend op die eerste, want eigenlijk zouden we op de tweede niet eens kunnen hopen want we hebben geen idee hoe de Jonas Brothers eruit zien. Een heerlijke quinoa muffin, french toast en waarschijnlijk heel veel bezoekjes van sterren later (of niet, who knows), zijn we naar een van de hoogtepunten van de dag ge-ubert: de Walk of Fame. Hier hebben we ook een originele en spontane fotoserie van gemaakt die je hieronder kan bekijken. 

Hierna zijn we gaan touren door Hollywood met een tourbus. Bij tours kan je heel goed afpingelen (van 50 dollar p.p. naar 20 dollar p.p.), wat we niet wisten van de tours in NY. We zijn langs de Paramount studio's gereden, die zo groot zijn dat het een bungalowpark lijkt, langs het Dolby Theater, de Los Angeles Film Academy, de Hollywood bowl en uiteraard het befaamde Hollywood bord tussen de heuvels. Heel veel selfies later zijn we door Beverly Hills gereden, waar we kasten van huizen van beroemdheden gezien hebben, bijvoorbeeld van Elvis Presley, daar tegenover Michael Jackson, en van Justin Bieber, Oprah en Madonna. Leuk om gezien te hebben maar niet heel boeiend, vanwege de grote hekken overal voor. Ook reden we door Bel Air (waar we het huis van The Fresh Prince himself gezien hebben) en langs Rodeo Drive, dat is de P.C. Hooftstraat van LA. 

Van al dat kwijlen raak je uitgedroogd dus besloten we bij Mels aan de Hollywood Boulevard een $5,- milkshake te drinken. De milkshake mét kers ging al onze verwachtingen te boven, ondanks de uitgebreide aanprijzing van dit soortement shake in Pulp Fiction. Zie hiervoor de videoblog. Overigens is de €5,- dollar milkshake 25 jaar na dato inmiddels €7,-. Maar geloof ons, het is het waard. 

"Zonder dorst geen honger", zeggen we altijd, dus hebben we het advies van zo'n beetje iedere tourgids opgevolgd en zijn we take-out cheesecake van "The Cheesecake Factory" gaan eten, op een kleedje bij een plein genaamd "The Groove". Na de Cheesecake van Brood & Zo in Kerkdriel is dit de lekkerste cheesecake die we ooit op hebben (zie foto). Maar dat verwacht je ook van de USA. Hierna hebben we even een heel klein kiekje genomen in de winkels op het plein en hebben we al dan niet veel te dure jasjes gekocht, maar we zijn er heilig van overtuigd dat we het geld terug winnen in Vegas (23 op rood moet 'm worden!). 

"Zonder dorst geen honger en zonder shoppen ook niet", zo luidt het alom bekende gezegde, dus zijn we verkast naar wat volgens locals de beste hamburgertent ooit is: Inn & Out aan Sunset Boulevard. Als je niet naar Inn & Out gaat, ben je niet in LA geweest, hebben wij ons veelvuldig laten vertellen. Nu zou het mooi zijn als hier nu een heel sappig verhaal over de betreffende hamburger geschreven stond, en over hoe deze hamburger alle andere hamburgers overtreft, inclusief die van Brooklyn Diner in NY. Maar we moeten je teleurstellen, of dat waren we zelf eigenlijk vooral: do not go there. De hamburgers van de Mc D. zijn nog sappiger. 

Na die droge hamburgers vroeg iedere vezel in ons lichaam om vocht, dus waar beter naartoe te gaan dan naar karaoke bar "Pigs Wisthle" aan Hollywood Boulevard, waar het happy hour was. Twee cocktails voor de prijs van één, dat schiet lekker op. We hebben onszelf in kunnen houden en hielden het bij gewoon meezingen met de Spice Girls en dansen op Scotty doesn't know. Letterlijk iedereen daar hoopt ontdekt te worden en pakt zijn of haar moment op het podium. Wij waren dan ook zeer populair wanneer we vertelden dat we films maken samen en kregen het ene na het andere compliment. Met onze zakken vol werd het tijd om naar huis te gaan, braaf als we zijn. Deze twee engeltjes hadden hun slaap hard nodig, morgen zeven uur rijden naar de Grand Canyon, weer iets heel anders. 

LA, je was engelachtig, maar voor nu: on the road again to catch some eyecatchers!