Menu

Blog 4: Back to basic and back

De nachttrein naar Chiang Mai, een beetje toerist heeft 'm gereisd, zo ook wij. Met Oreo's en Pringles voor het leven (dat was het enige dat we daar konden kopen) komen wij de nacht prima door! De volgende ochtend worden we bruut wakker geschreeuwd door een man die onze slaapkamer op magische wijze wil verbouwen tot zitkamer. Ho ho meneertje, eerst even koffie.

Een uur later arriveren we in een regenachtige stad, waar we ons de hele middag moeten vermaken. Verzopen van de regen besluiten we dat zuipen in de regen misschien wel de beste optie is. Bij UGo, een van de leukste tentjes van Chiang Mai, hebben we de lekkerste cocktails tot nu toe op! Daar ontmoeten we een Australiër die ons aanbiedt om in Sydney woonvlogs te gaan maken. Great idea mate! Als de wodka is gaan liggen, spreken we elkaar verder. Er moet nog iets te dromen overblijven, nietwaar?

Cocktails. Wat gister zo'n briljant idee leek, lijkt de volgende ochtend de slechtste beslissing ooit. Om 6 uur gaat de wekker om een DRIEdaagse TREKKING door de bergen te doen per MOUNTAINBIKE en HIKEND. Focktails. Hoe overleven we dit?! Eenmaal op de mountainbike gaat het langzaam weer, wat een beetje buitenlucht al niet kan doen.

We maken verschillende stops maar het hoogtepunt van deze fietstour is toch wel het poppenmuseum. Het museum bevindt zich in the middle of nowhere en overal liggen onthoofde poppen of staren kleine rode (lichtgevende) kraaloogjes je aan. Chucky eat your heart out! We vragen ons nu af, of het museum wel écht bestaan heeft...

Net wanneer we lekker in ons mountainbike ritme zitten (hoewel Lynn's billen inmiddels blauw kleuren), wordt het tijd voor een vijf uur durende wandeltocht door de bergen, op weg naar de slaapplek voor die nacht: een bamboehutje midden in de jungle, zonder voorzieningen. Dat geldt overigens ook voor de twee dagen erna: geen elektriciteit, geen telefoons, geen douche, geen toilet en zelfs geen bed. Overgeleverd aan de natuur en aan elkaar. We love it! Voordat we bij ons hutje aankomen, stoppen we bij een waterval. Het voelt alsof we beloond worden voor ons 'harde werk'. Onder de waterval kunnen we ook meteen douchen. Fijn, want dat kunnen we de komende dagen niet meer. Althans...

Na een heerlijk nachtje slapen midden in de bergen worden we de volgende ochtend wakker van de enorme regenval, die klettert op het dak. Kak. Vandaag wandelen we de hele dag op ongebaande (zand)paden, waar nu alleen nog modder ligt en waar het water harder naar beneden stroomt dan bij de waterval de dag ervoor. Helemaal doorweekt komen we aan op de volgende bestemming voor de nacht. Een ander bamboehuisje met nóg mooier uitzicht! Als we onszelf bijna zielig beginnen te vinden, trekt de lucht langzaam open en komt zowaar het zonnetje tevoorschijn. We maken de wandeltocht af, door de rijstvelden, langs de bossen, over slootjes en bij watervallen. We zijn zelfs verbrand. Wat een topdag!

Als we 's avonds voldaan aankomen bij de hut, staat er een lekker Thais diner klaar en worden we daarna nog getrakteerd op vele trucs van de gids. Hij is een soort MacGyver meets Hans Kazan. Hij maakt van planten (nep)wapens, hobbelpaarden en helikopters. Hij kan bellenblazen uit een plantensteel en hij kan, schijnbaar, ook een kaarttruc of drie. Omgeven door kaarslicht, weet hij de groep de hele avond te vermaken. Als voor de derde keer een truc mislukt, weten we: tijd om te gaan slapen! Morgen dag 3 van de trekking.

Om 6 uur worden we gewekt door overduidelijk herkenbare jungle geluiden: twee hanen. Zonder wekkers, is dit ideaal! We hoeven pas om 8 uur te ontbijten, maar dat weten de hanen natuurlijk niet. Beter te laat dan te vroeg, the jungle is waiting for no one!

Vandaag de laatste trekking van deze tour, die we eindigen met raften in de rivier. Het perfecte einde van de perfecte trip! Tenminste, dat dachten we toen. Eenmaal aangekomen bij ons hotel besluiten we dat het einde nóg perfecter kan, met een luxe diner in Chiang Mai. Nu de hamvraag: welk schoeisel trekken we aan? Birkenstocks of Havaianas? Het lijkt een onmogelijke keuze, beide slippers staan natuurlijk prachtig onder een jurkje. Uiteindelijk hakt Lynn de knoop door, het worden Birkenstocks.

Bij David's Kitchen genieten we van het lekkerste diner in Thailand tot nu toe, met: wijn! Eindelijk wijn en goede wijn! Wat een contrast met de afgelopen dagen en wat maakt dat reis nu juist zo leuk.
Wanneer we voor de zoveelste keer proosten op de geweldige reis, vraagt David (van David's Kitchen, logisch) of we in de keuken willen kijken en de chef willen ontmoeten. Hij laat ons zijn 'rock star chef' zien (eerlijk, hij zag er ook badass uit) en het hele team gaat mee op de foto. Wij lachen ons kapot, gebeurt dit echt? Nu kunnen we echt spreken van een perfect einde, en dan hebben we nog twee weken te gaan...

Muggenbultenteller: 63