Menu

Week 10: Temptation Fitland

Wat niemand verwachtte, is gebeurd. We zagen het niet aankomen. Niet in de verste verte. En dat kan twee dingen betekenen. 1: Er huist ook een ware Tim in Lynn of 2: We voorspellen dat Jeremy het de komende aflevering ook niet meer bij ‘kijken’ alleen houdt. Voor degenen die niet bekend zijn met het programma Temptation Island: Lynn heeft chocola op. Karamel zeezout, om specifiek te zijn. 

Waar je bij Temptation Island steeds versteld staat (het zijn maar twee weken, TWEE!!!) was dit natuurlijk veel onvermijdelijker. Want we zitten inmiddels in week 10. Besef. Tien weken zonder chocolaatjes, snoepjes, ijsjes, toetjes, taartjes… Dat zou zelfs onze Jeremy niet volhouden.

Wie daar iets minder begrip voor heeft, is onze trainer Naci. Hoeveel gram? Hoeveel koolhydraten? Waarvan hoeveel suikers? Dat betekent 15 minuten hellinglopen! Nu leek dat in het begin veel. Maar tegenwoordig zijn we fit als hoentjes, dus een echte straf is dat niet meer. We zijn benieuwd of Jeremy er zo makkelijk vanaf komt. (Naci als je dit leest, nogmaals: overdrijven is ons beroep ;)). 

Ondanks dat de verleidingen steeds groter worden, blijven we gemotiveerd. We proberen elkaar ook steeds meer te stimuleren om er álles uit te halen, het zijn nog maar twee weekjes. Zo krijgen we van trainer Bjorn een dikke vette buik, billen en benen work-out, waarna we nog even tien minuten op de loopband gezet worden. Merk hier ook vooral even het woord ‘even’ op. Dat was in het begin on-denk-baar. Toen hadden we na vijf minuten rennen al het gevoel de marathon van New York te hebben gelopen. Verschil mag er zijn.

En gelukkig maar dat het beter gaat, want we krijgen ook oefeningen die ontzettend lullig zijn als we ze niet goed doen. Dit zijn namelijk oefeningen waarbij de één een taak krijgt om iets zo snel mogelijk uit te voeren, terwijl de ander dan moet planken (zo recht mogelijk op de grond liggen op je onderarmen met je billen omhoog. Lees: de hel). De ander mag pas stoppen met ‘planken’ als jij klaar bent met je oefening. Als je jouw oefening dus langzaam uitvoert, naai je de ander erbij. De één focust op overleven, terwijl de ander maar blijft schreeuwen ‘sorry!’ ‘sorrysorrysorry, ik kan niet sneller!’. Het is een aardigheid. 

We zijn er bijna. Nog maar tien trainingen. Tien keer afzien. Dat is nog maar twee weken temptations. Makkie, toch?!