Menu

Week 2: Training from hell

De spierpijn wordt al minder, de spieren zelf al wat harder. Na twee weken zien we al resultaat, veel sneller dan verwacht! Ook wel logisch eigenlijk, na tien intensieve trainingen. We hebben spieren op plaatsen waarvan we niet eens wisten dat er spieren zaten. We halen iedere training alles eruit wat erin zit. Waar we begonnen met 15 kilo bankdrukken, zitten we nu al op 25 kilo. Ook het aantal kilo’s bij de legpress is bijna verdubbeld.

We moeten niet denken dat we er al zijn. Op woensdag kregen we een ‘fitgirl trainingsschema’. Of zoals Bjorn, één van de trainers, het mooi noemt: hel op een blaadje. En hel, dat was het! Net op het moment dat we dachten dat we cardio onder de knie hadden, beseffen we ons: ‘we ain’t seen nothing yet’. Zo blijft het iedere keer weer lekker spannend, maken we onszelf maar wijs.

En dan was er nog dat ene feest, carnaval. En dat zit vanbinnen, dat voel je overal. Niet echt handig als je in een twaalf-weken-fit-programma zit. Wat kan je dan beter doen dan het nuttige met het aangename combineren? Zie daar: de bier work-out, een work-out met bierkratten en flessen. Zo bleven we ook fit tijdens carnaval. We hebben zelfs gewoon door gesport! Als je dat een jaar geleden tegen ons gezegd had, hadden we je voor gek verklaard. Toegegeven hebben we tijdens carnaval nog wel een beetje vals gespeeld, iets meer biertjes op dan ons lief is. Maar vanaf nu gaat de knip erop. Geen bier meer, geen pizza’s en friet maar groene smoothies en eiwitten. Veel eiwitten. Zes keer per dag eten. Dat is wel een opgave.

We merken ook dat het mentaal wat zwaarder wordt. We zijn gemotiveerd maar onderschatten hoeveel tijd we met sporten kwijt zijn. We zijn iedere dag bijna twee uur bezig en soms duurt dat net iets te lang. Motivatie is key en daar ontbreekt het af en toe aan. Vooral de vrijdagen, die zijn killing. We proberen nog weleens om onder onderdelen uit te komen, maar gelukkig weet de één de ander steeds te motiveren wanneer dit nodig is. Als Britt geen zin meer heeft om meer kilo’s te pakken, dwingt Lynn haar om dit wel te doen: “Denk aan je bikinibody deze zomer Britt!” galmt het door de sportschool. We visualiseren ons inmiddels helemaal suf. Hopelijk werkt het, met nog tien weken te gaan. Iedere dag sporten. It better be worth it!