Menu

Week 4: Fit met HIIT!

Wauw. Week 4 zit erop. We zitten al op een derde. But who’s counting? We beginnen het sporten steeds leuker te vinden. Waar we vorige week nog gewend raakten aan enorme spierpijn, zijn we deze week klaarblijkelijk gewend aan het sporten. De spierpijn blijft (overwegend) uit. Ook de trainingen worden steeds leuker! In het begin ging het vooral om het aanleren van de juiste technieken, maar nu we deze steeds meer onder de knie krijgen variëren we steeds van oefening. Het is iedere dag weer een verrassing wat we gaan doen. Dat maakt het extra uitdagend. 

Uitdagend, dat is het. Op Lynn’s verjaardag krijgen we onze eerste HIIT training: High Intensity Interval Training. Voor kenners een welbekende, verschrikkelijke work-out. Voor niet kenners zoals wij, klonk het als een gezellige work-out. Misschien iets met bewegen op de grootste hits allertijden? Of de ‘hits’ onder de oefeningen, dus de leukste oefeningen waar mensen gegarandeerd blij van worden? Misschien de training die de meeste hits op YouTube heeft? Nee. Niets van dit alles. HIIT training staat voor High Intensity Interval Training. Ofwel: een training die je je ergste vijand nog niet toewenst. Een training zo intens, dat de tranen je in de ogen springen. Van verdriet. Van intense teleurstelling: we zijn toch al vier weken bezig nondeju! We zijn toch fit?! 

Nou nee. Ook dat niet. We leren van de trainer dat we ons nooit fit zullen voelen tijdens een work-out. Want op het moment dat we ons fit gaan voelen, doen we niet genoeg. We móéten dus afzien, dat is de strekking van het verhaal. En van deze twaalf weken. If only we knew before… 

Maar genoeg negativiteit, want we hebben ook veel leuke, fijne momenten! Op Lynn’s verjaardag krijgen we namelijk niet alleen onze eerste HIIT training, maar ook onze eerste fitgirl taart! Een suikervrije kwarktaart met noten en rood fruit, speciaal voor ons gemaakt door Brood&Zo. Mega lekker, mega gezond en mega fijn om zonder schuldgevoel te kunnen eten wat we willen! Zo gaan we het 29elevensjaar van Lynn goed in!