Menu

Week 5: NLP

Waarom willen wij fitgirl worden? Die vraag krijgen we vaker, zoals jullie weten. In de kleedkamer van NC Fit stelt José van den Hoven van Forza Company ons die vraag. Toch weer enige aarzeling vanuit ons. Een vette vlogserie neerzetten. Het testen van onze discipline. Een bikini-proof lijf hebben tegen de zomer? Allerlei doelen maar dat ene grote doel wat ons blijft motiveren, lijkt te missen. 

José is duidelijk: wij hebben een doel nodig. Met een sterk doel is de kans van slagen namelijk vele male groter. En José wil ons hierbij helpen door middel van coaching op het gebied van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren*). Zij stelt voor om een sessie te organiseren waarbij wij helder krijgen wat onze missie is met Fit met Britt & Lynn. 

Op vrijdag is het zover. José komt bij Lynn thuis en heeft zich goed voorbereid. We krijgen een mooi boek waar diverse oefeningen in staan. Spannend, we zijn nog niet bekend met NLP en moeten dus beginnen bij de basis. We beginnen met Lynn. Welk eindresultaat wil ze behalen, hoe ziet ze zichzelf voor zich na twaalf weken? Wat is de huidige situatie en wat is de gewenste situatie? 

Na wat graven hebben we een beeld. Het is zomer. De zon schijnt. Lynn is op een buitenfeestje. Staat met blote voeten in het gras. We horen een lekker muziekje. De sfeer is fijn, ongedwongen. Ze draagt een wit buiktruitje. Dat ze helemaal nailt, gezien ze #fitgirl is. Ze danst en lacht erop los. Ze is intens gelukkig. Deze dag mag nooit voorbijgaan. Deze dag is misschien wel de mooiste dag van het jaar… Prachtig doel toch?

Dan is het tijd voor het doel van Britt. Britt moet haar ogen sluiten. Een beeld visualiseren. Dat brengt haar op het strand. De zon gaat onder. De lucht is prachtig rood en oranje. Het is nog lekker warm. Ze tekent een hartje in het zand. De zee raakt onze voeten steeds net niet, daar zorgen we voor. We voelen ons gezond en fit. We voelen ons gelukkig. Dit is niet iets van twaalf weken. Dit is een lifestyle. Dit is geen einde, dit is pas het begin. Het begin van een fit leven. Dan valt nog zeven weken best mee, toch?

Neuro linguïstisch programmeren is een methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering.