Menu

Week 6: Happiness!

Week zes, is all about happiness. En dat rijmt! We zijn zo bezig met het stellen van doelen, dat we het proces bijna vergeten. Want hoe fijn is het als het sporten zelf ook gewoon leuk is? Daar zorgen we voor deze week! De instructeurs verzinnen steeds een andere training, waardoor iedere dag een verrassing is. Van HIIT’s, naar WOD’s naar AMRAP’s. Het klinkt alsof we er verstand van hebben. Maar ze komen allemaal op hetzelfde neer: in korte tijd kapotgaan. Omdat onze conditie nu in topvorm is, is dit soort trainingen een eitje (Naci als je dit leest, overdrijven hoort bij ons vak. We gaan iedere training kapot). 

We besluiten ook steeds op andere tijden te sporten om de sleur te vermijden. Het kan soms zo makkelijk zijn. We krijgen steeds meer energie, zijn minder moe ’s avonds. Lynn ligt nu soms tot half 2 ’s nachts schaapjes te tellen, zonder de begeleiding van mr. Pieker. Want nu piekeren we alles weg tijdens het sporten, gewoon lekker overdag. Zo houd je dus tijd over.

Het minder moe zijn zou ook te maken kunnen hebben met ons veranderde eetpatroon: we eten bijna geen suiker meer. Met name voor Lynn is dit echt een ommekeer. Wortels in plaats van wafels. Tomaatjes in plaats van Tony Chocolonely. Mandarijnen en muesli in plaats van M&M’s. Lynn was zelf bijna gemaakt van suiker en laat dit nu al zes weken links liggen. Zou dit betekenen dat ze for once and for allvan haar verslaving af is? 

Een kleine uitdaging deze week voor Britt. Een weekend weg naar niet de minst culinaire stad. Parijs. Lees: macarons, baguettes en… baguettes. Om over de wijnen nog maar te zwijgen. Chardo-nee dankje. Gelukkig hier ook genoeg hapiness! Joggen naast het Louvre, met de Eiffeltoren in zicht. Wow. Dat soort dingen was vóór de fitgirlchallenge onmogelijk.

Het gaat dus beter, het wordt meer en meer een gewoonte. Bovendien zien we deze week écht resultaat. De spiertjes worden harder, de armpjes strakker en de eerste blokjes verschijnen langzaamaan als lenteknopjes op onze buik. Als we onze benen voelen, schrikken we bijna. Is het beton of is het een bovenbeen? Om maar te zwijgen over onze billetjes. Wij waren ervan overtuigd dat als je niet gezegend bent met een paar ronde billen, je het wel kan vergeten met trainen. Niets blijkt minder waar! Na zes weken begint zich ook daar iets te vormen. Kim Kardashian eat your heart out. 

Het motiveert ons enorm dat we eindelijk de vruchten plukken van al dat harde werk. Maar misschien belangrijker nog: onze mindset is anders. We staan er positiever in. Ook al zijn de trainingen zwaar, we weten nu dat het erbij hoort om fit te worden. Het is zelfs een voorwaarde, want nogmaals: de trainingen gaan nooit wennen. Als een training makkelijk gaat, is het niet de juiste. “No pain no gain”. Ook leuk om die quote er een keer in te gooien. Wij hebben in ieder geval weer zin in week 7, dan zijn we over de helft! Time flies when you’re having fitbody’s.