Menu

Janice

Janice is één van die weinige mensen op Aarde die ‘geen achternaam’ heeft. Zoals Beyoncé en Adele. En dan heb je het gemaakt, toch? Hoewel hij nog weleens aan zichzelf refereert als Just Janice: Gewoon Janice. Want ‘gewoon zijn’ is in zijn wereld heel bijzonder.

Hij is modeontwerper, presentator, stylist, schrijver, eigenlijk alles in één. En hij staat continu in de spotlights. Wij zijn heel benieuwd hoe hij omgaat met die roem en hoe hij denkt over social media, zowel in zijn eigen vak als in het algemeen. Moeten wij onszelf conformeren aan al die fashionista’s die we zien op Insta en meedoen met het ideaal? Of mogen wij ook ‘gewoon’ onszelf blijven?

* * *

De wereld van vandaag bestaat uit mooie plaatjes. Mooie plaatjes op Instagram, op Facebook, op YouTube, op posters, magazines. We worden continu blootgesteld aan de ideale wereld. Aan succes en schoonheid. Van anderen.

Nog nooit zijn er zoveel jongeren met een burn-out geweest als nu. Nog nooit zoveel zelfmoorden onder jongeren. Nog nooit zoveel depressies. Terwijl we alles hebben wat we willen, alles kunnen bereiken wat we willen, als we de wereld mogen geloven. Beroemd worden. Succesvol zijn. Veel geld hebben. Want dat maakt gelukkig. Toch?

In #NoFilter volgen we bekende Brabantse jongeren die succesvol zijn of lijken. We onderzoeken de mens achter het plaatje. Van ideaal, naar realistisch. Eerlijkheid naar onze generatie, in de hoop die lat naar benéden te krijgen.