Menu

Steven Brunswijk

Hij is bekend geworden door zijn typetje ‘de Braboneger’, maar Steven Brunswijk is veel meer dan dat. Hij is cabaretier, vlogger, Instagrammer en spreker en hij tourt door Nederland met zijn nieuwe show ‘Van Slaaf tot Meester’. Hierin bespreekt hij zijn Surinaamse achtergrond, het slavernijverleden en wil hij mensen bewust maken van de ongelijkheid tussen zwart en wit. Maar, altijd met humor, zoals we van hem gewend zijn.

Wij leren in deze aflevering een andere Steven kennen, los van zijn typetjes. Namelijk gewoon Steven als zichzelf. Hoe is het om bekende Nederlander te zijn? Hoe gaat hij om met kritiek, zowel op social media als na een show? En hoe is het om een Brabantse Surinamer te zijn, of Surinaamse Brabander?

* * *

De wereld van vandaag bestaat uit mooie plaatjes. Mooie plaatjes op Instagram, op Facebook, op YouTube, op posters, magazines. We worden continu blootgesteld aan de ideale wereld. Aan succes en schoonheid. Van anderen.

Nog nooit zijn er zoveel jongeren met een burn-out geweest als nu. Nog nooit zoveel zelfmoorden onder jongeren. Nog nooit zoveel depressies. Terwijl we alles hebben wat we willen, alles kunnen bereiken wat we willen, als we de wereld mogen geloven. Beroemd worden. Succesvol zijn. Veel geld hebben. Want dat maakt gelukkig. Toch?

In #NoFilter volgen we bekende Brabantse jongeren die succesvol zijn of lijken. We onderzoeken de mens achter het plaatje. Van ideaal, naar realistisch. Eerlijkheid naar onze generatie, in de hoop die lat naar benéden te krijgen.