Menu

Jermain de Rozario

Ze worden ook wel de rocksterren van deze tijd genoemd: sterrenchefs. Op tv en op Netflix worden we doodgegooid met kookprogramma’s als Masterchef, Jamie’s Kitchen, Chef’s Table, Heel Holland Bakt en de serie “De Nieuwe Garde”, waarin opkomende Nederlandse chefs gevolgd worden, zoals ook Jermain de Rozario.

Jermain haalde met zijn restaurant ‘De Rozario’ de allereerste Michelinster voor Helmond binnen en zette daarmee zijn geboortedorp op de culinaire kaart! Hoe is het om Jermain te zijn? Om om te gaan met de druk die ster te behouden, of zelfs voor een tweede of derde te gaan? Is het leven van een chef zo romantisch als het lijkt op tv?

* * *

De wereld van vandaag bestaat uit mooie plaatjes. Mooie plaatjes op Instagram, op Facebook, op YouTube, op posters, magazines. We worden continu blootgesteld aan de ideale wereld. Aan succes en schoonheid. Van anderen.

Nog nooit zijn er zoveel jongeren met een burn-out geweest als nu. Nog nooit zoveel zelfmoorden onder jongeren. Nog nooit zoveel depressies. Terwijl we alles hebben wat we willen, alles kunnen bereiken wat we willen, als we de wereld mogen geloven. Beroemd worden. Succesvol zijn. Veel geld hebben. Want dat maakt gelukkig. Toch?

In #NoFilter volgen we bekende Brabantse jongeren die succesvol zijn of lijken. We onderzoeken de mens achter het plaatje. Van ideaal, naar realistisch. Eerlijkheid naar onze generatie, in de hoop die lat naar benéden te krijgen.