Menu

Nicky Opheij

Ze komt uit het Brabantse Handel, zat als bijna enige meisje op de opleiding bouwkunde en werd ontdekt tijdens een studiereisje in Amsterdam. Nicky Opheij. Op haar 19e won ze Holland’s Next Topmodel en werd ze daarna Miss Nederland 2017. Oh ze schreef óók nog haar eerste boek waarin zij uitlegt dat de modellenwereld niet zo mooi is als het lijkt en er veel meer schuilt achter het perfecte plaatje.

De ideale kandidaat dus voor #NoFilter, want ook al denkt Nicky er net zo over als wij, toch ziet haar leven er van de buitenkant aardig pérfect uit. Hoe is het om model te zijn, waar het je werk is om altijd dat perfecte plaatje na te streven, ook al is het niet de realiteit? En waarom vindt óók zij het belangrijk nu een tegengeluid te geven?

* * *

De wereld van vandaag bestaat uit mooie plaatjes. Mooie plaatjes op Instagram, op Facebook, op YouTube, op posters, magazines. We worden continu blootgesteld aan de ideale wereld. Aan succes en schoonheid. Van anderen.

Nog nooit zijn er zoveel jongeren met een burn-out geweest als nu. Nog nooit zoveel zelfmoorden onder jongeren. Nog nooit zoveel depressies. Terwijl we alles hebben wat we willen, alles kunnen bereiken wat we willen, als we de wereld mogen geloven. Beroemd worden. Succesvol zijn. Veel geld hebben. Want dat maakt gelukkig. Toch?

In #NoFilter volgen we bekende Brabantse jongeren die succesvol zijn of lijken. We onderzoeken de mens achter het plaatje. Van ideaal, naar realistisch. Eerlijkheid naar onze generatie, in de hoop die lat naar benéden te krijgen.