Menu

Puck Moonen

Ze is pas 23, is topsporter in de wielersport, heeft net weer een contract voor twee jaar getekend, verdient haar geld met Instagram, rijdt een dikke Mercedes en is uitgeroepen tot Mooiste Sportvrouw van het Jaar 2017. Puck Moonen is living the good life.

Maar het is ook kei hard werken. Een vast inkomen is maar voor weinig vrouwelijke topsporters weggelegd. Dus Instagram is een handige tool om haar droom te bereiken: wereldkampioen worden. Hoe is het om het wielrennen te moeten combineren met een Instalife? En wordt ze als Instagrammer nog wel serieus genomen in de sport?

* * *

De wereld van vandaag bestaat uit mooie plaatjes. Mooie plaatjes op Instagram, op Facebook, op YouTube, op posters, magazines. We worden continu blootgesteld aan de ideale wereld. Aan succes en schoonheid. Van anderen.

​​​​​​​Nog nooit zijn er zoveel jongeren met een burn-out geweest als nu. Nog nooit zoveel zelfmoorden onder jongeren. Nog nooit zoveel depressies. Terwijl we alles hebben wat we willen, alles kunnen bereiken wat we willen, als we de wereld mogen geloven. Beroemd worden. Succesvol zijn. Veel geld hebben. Want dat maakt gelukkig. Toch?

In #NoFilter volgen we bekende Brabantse jongeren die succesvol zijn of lijken. We onderzoeken de mens achter het plaatje. Van ideaal, naar realistisch. Eerlijkheid naar onze generatie, in de hoop die lat naar benéden te krijgen.